KOZMETIKAI KÉSZÜLÉKEK /KÉSZÜLÉKEK /MULTIFUNKCIÓS :

RÁDIÓFREKVENCIA / KAVITÁCIÓ / VÁKUUM KOZMETIKAI KÉSZÜLÉK TOUCH - ELKON

Cikkszám: HK17-AU61
Súly: 8.7 kg

Ár:299 900 Ft
Jutalom: 5998 pont

db Kosárba
   
ELFOGYOTT !!!
Leírás:
Magyar nyelvű használati utasítást megtalálja PDF-ben.
A rádiófrekvenciás készülékekről általában:

A kozmetika, a kozmetológia és az esztétikai orvoslás fejődésével egyre nagyobb az igény a vendégek részéről a gépes kezelések iránt, amelyek általában véve jelentősen javítják a bőr minőségét, és optimális megoldást kínálnak a bőrproblémákra. A rádiófrekvenciás kezelések mind több szalon kínálatának válnak stabil részévé. Népszerűségüket szemmel látható eredményességükön túl nem mellesleg annak köszönhetik, hogy fájdalommentesen és mellékhatások különösebb kockázata nélkül alkalmazhatóak. A non-invazív eljárás alkalmazásának első számú területe ma különösen a bőrfiatalítás, a bőrmegújítás és a ráncok mérséklése.
 A rádiófrekvenciás hullám elektromágneses hullám, amelyet három tulajdonsága határoz meg: a frekvenciája, az energiája és a pólusok száma.
A frekvencia
A rádiófrekvenciás hullám frekvenciája 100 kHz és 500 MHz között változhat, de az orvosi és esztétikai célra használt készülékek által kibocsátott hullámok frekvenciája általában 500 kHz és 5 MHz közé esik. Minél magasabb egy hullám frekvenciája, annál kevésbé mélyre hatol a szövetekben.
Pólusszám
A rádiófrekveciás készülékekben az elektromágneses hullámokat kibocsátó pólusok számával szorosan összefügg, hogy a hullámok milyen mélységig tudják kifejteni hatásukat. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az elektromágneses hullám hatásának mélysége a két pólus közötti távolság felével egyenlő. Az első RF-készülékek még unipolárisak voltak, ezek mélyre hatoltak a szövetekben, de a hullámok terjedését csak rosszul lehetett velük kontrollálni. A készülékek második generációját jelentették a bi- és tripoláris rendszerek, amelyek általában 5–20 mm-es mélységig tették lehetővé a kezelést. A gépek harmadik generációját képviselik azok a multipoláris készülékek, amelyek már akár 6–8 pólussal is rendelkeznek. A korábbi készülékekkel szemben ezeknél óriási előnyt jelent, hogy a pólusok számának növekedésével a kezelés közben keletkező hő egyenletesebben oszlik el a bőr mélyebb rétegeiben. A több pólus által biztosított, egyenletes hőeloszlás pedig szakszerű használat mellett gyakorlatilag kizárja annak a lehetőségét, hogy a kezelés során a bőr túlmelegedjen, vagy megégjen Az újabb kezelőfejekkel már 30 mm-e mélységig is eljuthatunk, így a bőralja is elérhetővé válik a kezelés számára.
Az energia
Az rádiófrekvenciás készülékek általában 20 és 150 W közötti teljesítményre képesek.
A RÁDIÓFREKVENCIÁS KÉSZÜLÉKEK MŰKÖDÉSI ELVE
• A rádiófrekvenciás hullámok energiája a készülék működése közben mozgási energiává alakul. A pólusok által kibocsátott elektromágneses impulzusok hatására a szöveteket alkotó molekulák egymáshoz ütköznek, ami hőenergia keletkezésével jár.
• A bőr-, illetve a zsírszövetek kezelésére éppen ezt a keletkező hőt használja fel az eljárás.
• Az elektromágneses hullámok jobban terjednek a vízben, mint a levegőben, ezért a pólusok és a bőr közötti területen vizes bázisú kontaktgélt használunk. Az eljárás során keletkező hő függ az energiát kibocsátó pólusok számától, valamint attól, hogy az elektromágneses hullámok milyen típusú szövetekben terjednek.
• A rádiófrekvenciás hullámok nagy előnye, hogy a bőr mélyebben fekvő rétegeit, az irhát és a bőralját is képesek felmelegíteni, és ott kedvező élettani hatásukat kifejteni, anélkül, hogy a bőr felszínén a hám túlmelegedne és égési sérüléseket szenvedne. Az irha és a bőralja hőmérséklete a kezelés során 50–60 oC-osra melegszik fel, a bőr felszíni hőmérséklete azonban csak 40–43 oC-os lesz.
A KEZELÉSEK FIZIOLÓGIAI HATÁSA
A rádiófrekvenciás kezelés hatása az irhában
• Azonnali hatás: a kollagénrostok szerkezete a hő hatására megváltozik. Átmérőjük vastagabb lesz, de hosszuk csökken, a kollagénrostok tehát összehúzódnak.
• Hosszú távú hatás: az irhát érő hő stimulálólag hat a fibroblasztokra, amelyek így a kezelés utáni időszakban megújult erővel szintetizálnak új kollagén- és elasztinrostokat. A kollagén- és elasztinrostok keletkezésének ez a felgyorsult üteme nagyjából három hónapig tart. A kezelésnek köszönhető változások hatására a bőr feszesebbé válik, megújul.
A rádiófrekvenciás kezelés hatása a bőraljában
• A bőraljában keletkező, kb. 60oC-os hőmérséklet hatására a triglicerid molekulákban a zsírsavkötések felszakadnak, és valóságos lipolízis indul be a bőr alatt. Az adipociták zsírtartalma jelentősen csökken.
A RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉS INDIKÁCIÓI
• Az arc és az arckontúrok liftingje.
• A test öregedésével együtt járó bőrmegereszkedés kezelése, különösen a felkar, a combok, a dekoltázs és a feszességét vesztett has tájékán.
• A helyi zsírpárnák méretének csökkentése és a cellulit tüneteinek enyhítése.
• Testsúlycsökkentés, alakformálás a kezeléssel elérhető lipolízis segítségével.
A RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉS MENETE
• Első lépésként a kezelendő felületre kontaktgélt viszünk fel, amely megkönnyíti az elektromágneses hullámok penetrációját a szövetekbe.
• A kívánt területet ezután a kezelőfej többszöri oda-vissza mozgatásával kezeljük. A bőrfelszín hőmérséklete feszesítő kezelésnél 39, alakformáló kezelésnél 42 oC-osra melegszik. A kezelés teljes időtartama az arcon általában 20 perc, a testen 50 perc.
A hőmérsékleti kontroll
A 39–40 oC-os határértéket túllépni a bőr felszínén nem szabad, mert égési sérülések keletkezhetnek.  Ha a bőr felszínén eritéma jelenik meg, az mindig óvatosságra int: a bőr túlmelegedése ugyanis égési sérülésekhez vezethet. Azokon a területeken, ahol a páciens esetleg fájdalmat érez, a kezelést nem szabad folytatni. A rádiófrekvenciás kezelések gyakorlatilag fájdalommentesek, ezért érzéstelenítésre nincs szükség. A kezelt személy visszajelzései, érzeteinek közlése nagyon fontos a kezelést végző kozmetikus vagy orvos számára, mert csak így kaphat információt arra nézve, hogy a páciens bőre mennyire tolerálja a kezelést.
A KEZELÉS MELLÉKHATÁSAKÉNT FELLÉPŐ TÜNETEK
• A kezelt területen a bőr kipirosodik, esetleg enyhe ödéma is jelentkezhet. Ezek a tünetek egy-két óra alatt spontán elmúlnak.
• Hematómák keletkezésétől nem kell tartani.
• A bőr megégése a hőmérséklet folyamatos ellenőrzése mellett nem történhet meg.
A SZAKORVOS TAPASZTALATAI
• A rádiófrekvenciás kezelés minimális kellemetlenséggel jár, említésre méltó mellékhatásai a rövid ideig tartó bőrpíron kívül nincsenek, az elektromágneses hullámok keltette hőhatás miatt pedig a kezelésnek nyugtató, relaxáló hatása is van.
• A kollagénrostok összehúzódása miatt a kezelt személy azonnali hatásként már közvetlenül a kezelés után tapasztalhatja a bőr feszesebbé válását, néhány héttel később pedig az eredmény valóban látványossá válik.
KONTRAINDIKÁCIÓK
A rádiófrekvenciás kezelés nem javasolt a következő esetekben:
• terhesség,
• pacemaker,
• bőrrák,
• vírusos vagy bakteriális fertőzés,
• epilepszia,
• autoimmun betegség,
• izotretinoin (roacutane) kezelés az utóbbi 12 hónapban,
• bőrfelületi sérülés,
• keloidos hegek,
• korábban herpesszel érintett területek.
ÖSSZEFOGLALÁS
A rádiófrekvenciás kezelések ma már mind az arc, mind pedig a test kezelésében nélkülözhetetlenek. Rendkívül eredményes módszert kínálnak a bőr öregedésével és megereszkedésével együtt járó esztétikai problémák kezelésére, különösen az arc, a kar, a comb és a dekoltázs régiójában. A rádiófrekvencia a feszesítés és bőrmegújítás mellett kiválóan alkalmazható alakformálásra, a helyi zsírpárnák méretének csökkentésére is. Ez utóbbi esetben a lipolízis mellett fontos a szövetek drénezése is, mert az adipocitákból kiszabaduló, nagy mennyiségű zsírt a nyirokrendszer csak így tudja elszállítani, és kiüríteni a szervezetből.

1.Mire is jó a kavitációs elven alapuló zsírbontás?
Ez a FORRADALMIAN ÚJ KEZELÉSI MÓD maximális biztonsággal alkalmazható a következő problémákra: narancsbőr (cellulit) kezelésére, zsírpárnák eltűntetésére, nyirokkeringés javítására
és az ödémák csökkentésére.
2.Mi is az a kavitáció?
A kavitáció egy fizikai jelenség, mely akkor következik be, ha egy anyag folyadék fázisból – a nyomás esése következtében – hirtelen gáz fázisba megy át.
A kavitáció a testen belül, a kötőszövetben irányítottan zajlik le és az apró buborékok kipukkadása által keltett lökéshullámokkal a zsírsejtek irányítottan roncsolhatók.
A 40.000 Hz-es kavitációs ultrahangjelenség lehetővé teszi vastagabb zsírrétegbe való bejutást.
3.Miben különbözik a kavitáció a többi zsírcsökkentő eljárástól?
A kezelés teljesen fájdalommentes, ezért ellentétben a sebészi beavatkozásokkal itt nincs szükség altatásra, érzéstelenítésre.  Egészségtudatos táplálkozás és mozgás mellett csak a kívánatos területekről történik a zsírszövet csökkenése.
A kavitációs kezelés a zsírsejtek lebontásával, számuk végleges csökkentésével, nem pedig a zsírraktárak átmeneti kiürítésével fejti ki hatását. A zsírbontás a zsírsejtek hatékony roncsolása által jön létre a környező szövetek, erek és idegek károsítása nélkül. Ezáltal a klasszikus, műtéti zsírleszíváshoz hasonlóan a hatása tartósabb, mivel a zsírszövetek ténylegesen eltávolításra kerülnek.
Az eljárás során a lebontott zsírsejtek a szervezetből természetes úton a nyirokrendszeren keresztül a májba kerülnek, majd elégnek. Kiürülésük feltétele viszont a sok folyadékfogyasztás legalább 2-3 liter naponta.
A kezelés nem fájdalmas egyetlen zavaró tényező a kavitációs technológia alkalmazásából fakadó sajátos hanghatás lehet.
4.Ellenjavallatok: keringési zavarok, nem megfelelő máj-és veseműködés, súlyos cukorbetegség (diabetes), belső- és középfül panaszok (kezelés zajának elviselése miatt), fém a testben a kezelni kívánt terület közelében, protézis, vagy pacemaker, láz és gyulladás valamint bőrbetegségek a kezelendő felületeken, terhesség, szoptatás
5.Mire kell figyelni a kavitációval kapcsolatosan?
Mivel a tökéletes eredményhez szükség van a szervezet eliminációs képességére is, a kezelést követő három napban tilos cukor és szénhidrát bevitele a szervezetbe. Jelentősen, 2-3literre kell növelni a napi folyadék bevitelt és minimálisan 30 perc mozgást be kell iktatni a napi programba!
A kezelést követően – annak részeként – drenáló- vagy nyirokmasszázst ajánlott végrehajtani., mely segíti a feloldott zsírszövet gyors eliminációját.
Adott testfelületet minimálisan 7-10 napos pihenés után kezelhetünk újra.
Eredmények:
Többnyire látványos és tartós eredménnyel járnak. A kavitáció hatékonyan rombolja a bőr alatti zsírszöveteket, így már az első vagy második kezelés után érzékelhető és látható a zsírraktárak csökkenéséből adódó fogyás. A narancsbőr kevésbé markánsabbá válik.
Alkalmazása: 6 vagy 10 alkalmas kúraként javasolt, vákuum masszázzsal és mezoterápiával is kombinálható.

Professzionális termék - Vásárlása kizárólag szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy számára megengedett. A termékre a 151/2003. Korm. rendelet szerinti jótállás nem vonatkozik, azonban az ELKON cosmetic saját jótállási feltételei szerint 1 év jótállást vállal.